AcasăArmeniaAlegeri în Armenia. Scandaluri și împușcături. Parlamentul armean a fost ales cu...

Alegeri în Armenia. Scandaluri și împușcături. Parlamentul armean a fost ales cu arma în mână

-

NEZAVISIMAIA GAZETA (Rusia). Cetățenii Armeniei s-au prezentat în număr mare la secțiile de votare duminică, 20 iunie. Primul-ministru Pașinian a câștigat majoritatea absolută.

Pentru fostul președinte Robert Kocearian și împotriva acestuia. Alegătorii s-au luptat nu pentru parlament, ci pentru un premier care va fi aprobat de deputați. După cum au declarat unii lideri de partide, s-a mai votat, de asemenea, împotriva președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev.

Filiala din Armenia a Gallup International Association a dat publicității o declarație în care se remarcă faptul că „în decursul ultimelor câteva săptămâni s-a înregistrat scăderea ratingului partidului aflat la putere, ceea ce a provocat o reacție de neînțeles atât din partea reprezentanților elitei aflate la putere, cât și a televiziunii”.

Douăzeci și cinci de forțe politice s-au luptat pentru dreptul de a forma noul guvern. Armenia este o republică parlamentară în care prima persoană în stat este primul ministru. Pentru prim-ministrul „său” s-au și luptat partidele și alegătorii care le susțin. Iar emoțiile au fost mai mari decât era de așteptat.

mai mult la     /evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

A murit Mihai Șora. Soția scriitorului și filozofului de 106 ani...

Filosoful și scriitorul Mihai Șora s-a stins din viață în 25 februarie, potrivit anunțului postat pe contul său oficial de facebook. Șora avea vârsta...