În contextul în care luptele de la frontiera dintre Azerbaidjan și Armenia continuă, E.S. Sergey Minasyan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia la București, a acordat un interviu DefenseRomania.

În exclusivitate pentru cititorii DefenseRomania, Ambasadorul Armeniei în România a discutat despre situația care s-a înrăutățit brusc la granița dintre Armenia și Azerbaidjan.

Armenia acuză partea azeră că, folosindu-se de tancuri, sisteme de artilerie și drone, a inițiat acțiuni de luptă la frontieră, dar și în interiorul Armeniei. Ambasadorul Minasyan ne-a transmis că „aceste acțiuni sunt rezultatul campaniei de ură cultivată, de mai mulți ani, de autoritățile azere”.

Redăm integral interviul acordat de E.S. Sergey Minasyan publicației noastre:

DefenseRomania: Pe 12 iulie s-a înrăutățit brusc situația la granița dintre Armenia și Azerbaidjan? Care ar fi motivul?

E.S. Sergey Minasyan: Pe 12 iulie, armata azeră, folosindu-se de o numeroasă tehnică de luptă (tancuri, artilerie, drone) a inițiat acțiuni de luptă la frontiera de stat cât și în interiorul Armeniei. Mai mult decât atât, între 13-14 iulie, atacurilor de acest gen au fost supuse și localitățile armenești, precum orașul Berd. De menționat este că această agresiune din partea Azerbaidjanului este prima, după mulți ani de acțiuni militare vaste, în a cărei țintă s-a aflat nu doar Republica Nagorno-Karabakh (Artsakh), ci și granița cu Armenia. În aceste acțiuni militare a fost angrenată, fără precedent, o cantitate impresionantă de tehnică militară, fie că vorbim despre echipamente sau de personal militar…

mai mult la   /www.defenseromania.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.