16.1 C
Yerevan
marți, 26 septembrie 2023
AcasăArmeniaCe se întâmplă în Nagorno-Karabah. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan, explicat

Ce se întâmplă în Nagorno-Karabah. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan, explicat

Bilanțul victimelor este și el disputat între cele două țări. Armenia a confirmat duminică 16 decese, peste 100 de persoane rănite și că a ucis 200 de luptători din Azerbaidjan. În schimb, Azerbaidjanul a anunțat că a ucis 550 de armeni, informație negată de Erevan (capitala Armeniei).

-

Violențele au escaladat weekendul trecut în Nagorno-Karabah, unde este în desfășurare unul dintre cele mai lungi conflicte din estul Europei.

Luptele, care au continuat și luni, au dus la moartea a cel puțin 39 de persoane, fiind cea mai gravă escaladare a conflictului din ultimii ani, conform Politico.

Armenia și Azerbaidjan, foste state sovietice, se luptă de peste 30 de ani pentru regiunea Nagorno-Karabakh.

Nagorno-Karabakh este o enclavă controlată de Armenia, dar recunoscută internațional drept parte din Azerbaidjan. Ambele țări au susținere din partea unor state puternice.

Ce s-a întâmplat în acest weekend în Nagorno-Karabakh

Autoritățile din Armenia au anunțat sâmbătă dimineață că Azerbaidjanul a lansat atacuri aeriene și de artilerie asupra regiunii Nagorno-Karabakh, în timp ce oficialii de la Baku (capitala Azerbaidjanului) au declarat că au condus „o contraofensivă ca răspuns la provocări militare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read