Acasă Armenia Ce se întâmplă în Nagorno-Karabah. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan, explicat

Ce se întâmplă în Nagorno-Karabah. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan, explicat

Bilanțul victimelor este și el disputat între cele două țări. Armenia a confirmat duminică 16 decese, peste 100 de persoane rănite și că a ucis 200 de luptători din Azerbaidjan. În schimb, Azerbaidjanul a anunțat că a ucis 550 de armeni, informație negată de Erevan (capitala Armeniei).

-

Violențele au escaladat weekendul trecut în Nagorno-Karabah, unde este în desfășurare unul dintre cele mai lungi conflicte din estul Europei.

Luptele, care au continuat și luni, au dus la moartea a cel puțin 39 de persoane, fiind cea mai gravă escaladare a conflictului din ultimii ani, conform Politico.

Armenia și Azerbaidjan, foste state sovietice, se luptă de peste 30 de ani pentru regiunea Nagorno-Karabakh.

Nagorno-Karabakh este o enclavă controlată de Armenia, dar recunoscută internațional drept parte din Azerbaidjan. Ambele țări au susținere din partea unor state puternice.

Ce s-a întâmplat în acest weekend în Nagorno-Karabakh

Autoritățile din Armenia au anunțat sâmbătă dimineață că Azerbaidjanul a lansat atacuri aeriene și de artilerie asupra regiunii Nagorno-Karabakh, în timp ce oficialii de la Baku (capitala Azerbaidjanului) au declarat că au condus „o contraofensivă ca răspuns la provocări militare”.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read