AcasăArmeniaEmbassy of Armenia to Romania/Ambasada Republicii Armenia în România

Embassy of Armenia to Romania/Ambasada Republicii Armenia în România

-

Dragi compatrioți, dragi armeni care locuiți în România,

După cum știți, Azerbaidjan, cu sprijinul deplin al Turciei, a atacat Artsakhul în dimineața zilei de 27 septembrie, iar bătăliile aprinse continuă și astăzi pe front. Forțele armate din Artsakh dau inamicului un contra-atac demn, expulzându-l de pe teritoriile natale.

Ambasada apreciază foarte mult mesajul conducerii Uniunii Armenilor din România, în persoana deputaților români Varujan Vosganian și Varujan Pambuccian, precum și cel al Întâistătătorului Eparhiei Armene din România, P.S. Episcop Datev Hagopian în care este clar exprimată poziția comunității armene din România vizavi de ostilitățile declanșate de partea azeră.

Mulțumim comunității armene din România pentru sprijinul necondiționat acordat patriei lor istorice. Vă îndemnăm ca în aceste zile să faceți acest lucru cu o mai bună coordonare, pentru a acorda o direcție mai precisă sprijinului dumneavoastră.

Împărtășim pe deplin indignarea și îngrijorarea dvs. cu privire la agresiunea comisă de Azerbaidjan la instigarea Turciei. Ambasada este în permanentă legătură cu Uniunea Armenilor din România, Arhiepiscopia Bisericii Apostolice Armene din România precum și cu conducerea sucursalelor și reprezentanțelor acestora regionale pentru a coordona sarcinile care ne revin în aceste zile.

Până și cea mai mică contribuție a fiecăruia dintre noi, reprezintă deja o posibilitate pentru a menține intacte granițele Patriei noastre și pentru a ne sprijini soldații, surorile și frații, care sunt puternici în Artsakh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Alegeri în Armenia. Scandaluri și împușcături. Parlamentul armean a fost ales...

NEZAVISIMAIA GAZETA (Rusia). Cetățenii Armeniei s-au prezentat în număr mare la secțiile de votare duminică, 20 iunie. Primul-ministru Pașinian a câștigat majoritatea absolută. Pentru fostul...