EREVAN – Parlamentarii armeni au votat să permita urmărirea penala a liderul principalului partid de opoziție, sa îi ridice imunitatea parlamentară și să permită arestarea lui.

Adunarea națională a Armeniei din 16 iunie a susținut moțiunile procurorului general împotriva lui Gagik Tsarukian, liderul Partidului Armenia Prosperă (BHK), în privința acuzelor cumpărarii votului la alegerile generale din 2017.

Tsarukian și membrii echipei sale au descris cazul ca fiind motivat politic, iar cererea sa de anulare a votului a fost respinsă de reprezentanții majorității pro-guvernamentale din parlament.

În două scrutinuri separate, pe 16 iunie, 87 de membri ai alianței Primului ministru Nikol Pashinian au votat în favoarea admiterii urmăririi și arestării lui Tsarukian , fără ca niciun parlamentar să voteze împotrivă.

BHK și cealaltă facțiune de opoziție, Bright Armenia, nu au luat parte la votul secret.

Adresându-se parlamentului, Tsarukian a susținut că a fost pedepsit pentru că a solicitat demisia cabinetului Pashinian și a reiterat acuzațiile potrivit cărora guvernul a gestionat greșit criza coronavirusului.

„Există o situație extrem de dificilă în toate domeniile și astăzi guvernul a gestionat greșit pandemia”, a spus liderul opoziției. Gagik Tsarukian

mai mult la   /www.rferl.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.